Kostelní sbírky - prosba o podporu

12.03.2021 09:00

Drazí,

jelikož nám dramaticky klesly finanční příjmy farností, na kterých jsme bytostně závislí (nevlastníme pozemky ani lesy), prosím o vaši štědrost, kterou lze projevit i platbou na účty farností Sádek či Korouhev.

 

V běžném provozu nám peníze co posbíráme stačí tak akorát na provoz, opravy a drobné úpravy. Tento rok nám již na jaře vypadly sbírky za 9 neděl a teď na podzim za nedělí 7, což je z celkových 52 nedělí výpadek asi 30%. Z uskutečněných 36 sbírek navíc bylo 7 odvedeno na nařízené účely (Svatopetrský haléř, pastorační aktivity v diecézi, pojištění kostelů, Charita, kněžský seminář I. a II., církevní školství). Vypadl nám i výnos tradičního adventního koncertu, který činíval kolem 15 000,- což je pro nás spousta peněz.

 

Farnosti je možné podporovat jednak hotovostí (možnost vystavení příjmového pokladního dokladu, případně darovací smlouvy), nebo i posláním peněz na účty farností, buď jednorázově, či formou trvalé platby - do poznámky prosím uveďte: "kostelní sbírka".

 

Čísla účtu:

Sádek

1280819399/0800

 

Korouhev

1280812349/0800

 

Je tomu  již rok, co na první soboty v měsíci sloužím mše svaté za dobrodince farností. Jsou to ti, kteří pro farnosti pracují, pro farnosti trpí a za ně se modlí a také za ty, kdo JAKOUKOLI finanční částkou farnosti podporují.

 

Vím, že všichni máte hodně starostí s tou letošní patálii, avšak pokud vám na činnosti Římskokatolické církve v Sádku, Kamenci a Korouhvi záleží, zvažte, zdali nám nemůžete pomoci s provozem.

 

Upřímné Pán Bůh zaplať.

+

Váš kněz Ondřej